Team

”Efter VM-segrar och SM-titlar fortsätter Teamets resa mot nya obrutna höjder”

Vi är ett av landets ledande racingteam inom Enduro/Motocross, med högt uppsatta och långsiktiga mål. Teamet driver Yamahas officiella off-roadsatsning, och har genom åren skördat stora framgångar, inte bara resultatmässigt, utan även marknadsföringsmässigt.Logo-Färg-Johansson-Mpe

Teamet ägs och drivs av och Joakim Johansson. Racingbasen är uppbyggd runt Forssa företagscenter i Bollebygd, och teamet förfogar där över verkstadslokaler för utveckling och underhåll av tävlingsmaskinerna. Här finns även tvätthall och garage för teamets transport och servicefordon. I anslutning till Verkstadslokalerna finns en varierande testbana uppbyggd, som även används vid events med teamets samarbetspartners. Där finns även kräftfiskevatten, och oändliga möjligheter till trevliga events där bara fantasin sätter gränserna…

Joakim har sedan sin tävlingsdebut under början av 1980:talet skördat stora tävlingsmässiga framgångar både Nationellt och Internationellt. Egna VM-segrar, SM och VM medaljer, samt andra stora framgångar under 1980, 1990 och 2000-talet vittnar även om en av historiens idrottsligt längsta karriärer.

Av sina erfarenheter från racing på hög nivå, finns stora kunskaper om vad som krävs för att driva en långsiktig och professionell racingsatsning.

Teamet har alltid haft ett stort focus på att vara ett branchledande och trendsättande Team, inte bara sportsligt, utan även marknadsförningsmässigt. Vår kärnverksamhet är idag tävlingsverksamheten i Endurons SM och VM-serier. Historiskt sett har vår kärnverksamhet varit på VM-nivå med podiumplaceringar sedan början av 1990, men vi har samtidigt även varit verksamma inom SM-Motocross och Supercross.

Vi arbetar tight ihop med våra samarbetspartners, och även här är långsiktighet ett viktigt ledord.

Förarbesättningen har alltid varit stark, och med ett ytterst noggrant testprogram förfogar vi över det absolut bästa maskinmaterialet. Detta är grunden till framgång, och framgång föder framgång, både tävlingsmässigt och företagsmässigt.

Teamets ambitioner inför säsongen 2015, är naturligtvis att vinna mästerskap, och att fortsatt marknadsföra teamets partners på ett positivt sätt, samtidigt som vi fortsätter utveckla teamet genom ett hårt och målmedvetet arbete.