En helt otrolig epok är över, nu börjar nästa.

Om man som vanlig plattfot får vara med och uppleva fantastiska saker man älskar under väldigt lång tid, och dessutom få dela detta med människor man tycker mycket  om, ja då är man väldigt lyckligt lottad!

 

För min del har jag haft förmånen att uppleva Endurosporten på EM och VM nivå under 30 år, först 20 år som förare och därefter 10 år som Teamansvarig med utomstående förare. Detta har varit en helt underbar tid där vi både byggt upp och utvecklat Teamet steg för steg tillsammans med helt otroliga människor som gett mig både glädje och glöd att fortsätta arbetet.

joakimjohansson

Under större delen av dessa 30 år har vi arbetat hand i hand med Honda MC i Sverige, som verkligen både tagit väl hand om oss, och framförallt varit vid vår sida både i framgång och motgång. Detta har varit en härlig tid som vi är mycket tacksamma att fått uppleva. Vi har oerhört mycket att tacka Robert Paschetto med personal för, och då framförallt Rolf Mälberg. Här ser man hur tacksam man skall vara över att ha samarbetspartners som även blivit kära vänner.

-Tiderna förändras ,men  vänskap och minnen består!

 

En tidsepok är över, och nu börjar nästa.

 

Vi har nu startat ett nytt inspirerande samarbete med Yamaha-motor som känns väldigt positivt, och kommer att bli en stor utmaning för oss. Säsongen 2015 kommer att bli en uppstartsäsong där vi har mycket att lära både om nya tävlingsmaskiner, med för oss nya tekniska lösningar och även  nya arbetssätt och nya kontaktpersoner. Detta känns väldigt stimulerande och vi ser verkligen fram emot detta projekt.

 

Vi kommer att arbeta som marknads- och racingpartner till Yamaha-motor, och vårt huvuduppdrag 2015 är att focusera på Enduro SM, Varvloppen och Novemberkåsan. Samtidigt har vi möjligheter att arrangera träningsdagar och events både på vårt privata aktivitetsområde och i övriga Europa. Vi har även de bästa verktygen för att tävla i den ytterst professionella VM-serien, men behöver lite tid att lära oss vårt nya  maskinmateriel för att känna oss ordentligt redo.

 

-Förartruppen är stark och jag är väldigt stolt över att ha dessa i familjen.

riders-johanssonmpe

Jakob Mörhed behöver ingen presentation då han varit hos oss de 3 senaste åren, men hans SM-Guld från 2012 och en andraplats i Novemberkåsan sätter ribban ganska högt. Dessutom har vi kompletterat oss med Johan Edlund, flerfaldig Svensk mästare, Robert Kvarnström, även han Svensk mästare, och vår unge talangfulle Mikael Persson. Mikael kommer att tävla på Yamaha YZ125, medans övriga tävlar på den nya revolutionerande Yamaha WR250F. Robert Kvarnström kommer även att tävla i Motocrossens SM-serie.

 

Vi är ytterst stolta och jag känner en oerhörd entusiasm över att ha fått detta uppdraget och tackar samtidigt alla inblandade hos Yamaha-motor för att dom gjort detta möjligt.

 

Mvh Joakim Johansson, Johansson mpe,

Passionerad Endurofreak och teamägare.

Be the first to comment

Leave a Reply