Pressrelease 2019-01-18 (SWE)

Vi är jätteglada över att kunna presentera årets säsong som tack vare våra fantastiska partners kommer att ta ett stort steg framåt redan i år. Det är vi säkra på.

De senaste åren ihop med Yamaha Europa, då främst med Alexandre Kowalski vid vår sida har varit ett helt otroligt kapitel i vår drygt 30-åriga historia, i Endurons EM- och VM-serier. Dessa år som Yamahas officiella junior-team har verkligen varit fantastiska och jag kan inte nog tacka alla inblandade för allt stöd och alla underbara minnen tillsammans. Att ha varit en del av Yamahas racing tillsammans med Outsiders Yamaha med alla inblandade är något jag kommer att ha med mig hela livet, säger teamchef Joakim Johansson.

Att arbeta med framtidens GP-vinnare har varit både kul, givande och en väldigt stor utmaning men nu är det dags att gå vidare. Med ett bra stöd från våra passionerade kollegor på Yamaha Motor Scandinavia är det nu tid för att lägga in nästa växel och försöka ta vår första GP-titel, berättar Joakim Johansson.

Vi är jätteglada och otroligt stolta över att kunna presentera finske trefaldige och regerande världsmästaren Eero Remes som förare i GP-klassen. Vi har inte bestämt klass ännu, testerna av de olika Yamaha-modellerna pågår just nu, fortsätter Joakim Johansson.

Vid sin sida kommer han att ha australienska junior-föraren Wil Ruprecht som är en stark kandidat i junior-klassen. Wil var med oss redan vid sista deltävlingen i Tyskland 2018, där han knep en seger redan första dagen, fortsätter Joakim Johansson.

EnduroGP är nu i ett verkligt positivt skede med både support-klasser, som kör samtidigt som de ytterst professionella i GP-klasserna. Samtidigt ser vi många yngre förare som vill framåt och siktar på att köra i någon av junior-klasserna.

Svenske Marcus Adielsson kommer att tillsammans med finske Hugo Svärd att försvara teamets färger i Youth Cup på enduro-anpassade YZ125 motorcyklar.

I juniorklassen kommer brittiske Alex Walton tillsammans med estländske Priit Biene att försvara team-färgerna med WR250F respektive WR450F modellerna.

Vi har även öppnat för förare i World Cup-klasserna, och svenske veteran-mästaren Patrik Andersson kommer här att gasa för fulla segel i seniorklassen, avslutar teamchef Joakim Johansson som är väldigt glad och positiv för säsongen.

Nedräkningen har börjat, 22-24 Mars går första deltävlingen för året i Tyskland.
Vi ses där!

Team JohanssonMPE

We are happy to announce our EnduroGP team for 2019!
GP:
Eero Remes (FIN)

Junior:
Wil Ruprecht (Australia)
Alex Walton (GBR)
Priit Biene (EST)

Youth:
Marcus Adielsson (SWE)
Hugo Svärd (FIN)

World Cup, Senior:
Patrik Andersson (SWE)

Teamchef:
Joakim Johansson(SWE)